Almanacka: En onödig kostnad för min del??

10/12-10

Almanackor kan vara himla praktiska! Om någon frågar om man ä ledig ett visst datum kan man snabbt o lätt kolla upp i sin almanacka om något ä uppskrivet, o om det ä dä tomt, så ä man ledig! Så enkelt!
Tyvärr ä ja inte så duktig på att faktiskt ANVÄNDA min almanacka...! ^^''
Visst, ja har den mä mig fett ofta o så, men hur mycket har ja egentligen skrivit i den??
Dock gillar ja den väldigt mycket för ja har senaste två åren köpt såna där almanackor där man kan göra en EGEN framsida! Skitnajs ju!!

Almanacka 2008/2009      Min almanacka 2010/2011
Min almanacksframsida i 3:an              Min almanacksframsida året efter gymnasiet                   

Sen slog dä mig: köper ja almanackan bara för att få göra framsidan..??
Ja ä faktiskt lite osäker! Ja hoppas det inte är så för dä ä nog slöseri mä pengar, för bilder kan ja ju göra utan att ja måste sätta dem som framsida i en almanacka ja knappt använder! XDXDD
Fast sen kom ja på att, när de perioder då ja INTE haft en almanacka, då har ja verkligen BEHÖVT en!
Det kanske är en vanesak? Alltså, eftersom jag ganska många o långa perioder varit utan almanacka så har ja ju vant mig att ha allt i huvet(vilket inte alltid ä så praktiskt) så även fast ja faktiskt KAN skriva upp dä nånstans så struntar ja kanske omedvetet i dä bara för att ja ä så van att inte skriva! xD  Typ...
Till exempel vet ja att ja o familjen ska på teater i slutet(26:e??) januari, men har skrivit in dä i almanackan kanske?? ICKE!


Det svåraste med att göra en egen framsida(enligt mig) ä att ja vill få med ALLT om mig! Liksom, dä GÅR inte!
Så ja har fått kompromissa o välja bort o göra X antal skisser innan ja kan börja med det som faktiskt ska BLI framsidan!

Almanacka 2009/2010

Detta ä almanackan ja hade i 3:an(2009-2010 typ)!
Jag inkluderade i denna:

"Silver Fang" (Kogahunden längst ner, längst fram) eftersom det är en av VÄRLDENS BÄSTA filmer/serier/mangor så den fick liksom representera hela mitt japan-manga-anime-intresse typ!


"Skog/träd/natur"(i bakgrunden av Kogahunden) eftersom jag älskar skogen o naturen! Den ger mig inspiration och lugn! O så älskar ja att promenera på såna där små o slingriga stigar i skogen!


"Disneyklassikerna"(Disneys logga+ Skogens Konung från "Bambi") eftersom ja ÄLSKAR Disneys Klassiker(varav "Bambi" ä en av mina favoriter!) Sen måste jag tillägga att den "orangebruna" färgen i bakgrunden ä egentligen guldfärg men den blev väldigt skum i scannern!^^''



"Fonfe"(siluetten längst upp i vänstra hörnet) eftersom han är en sådan viktig del av mig! Han ä både en karaktär(se bilden), ett av mina alter egon och så kallas ja ju även för Fonfe!


"Den rödhåriga kvinnan" o "den lila ormen" Fick symbolisera mitt konstintresse och hur detta ändrats och påverkats under Estetåren!(Ormen är också ett av mina alter egon! Den symboliserar typ min spontana, glada, galna sida! "Konventsidan" för att uttrycka det kort!)
Dessa karaktärer ä exempel på tecknarstilar o jag ALDRIG skulle gjort innan jag började på Estet! 


Jag är fortfarande nöjd med resultatet med tanke på hur lite utrymme jag hade(den ä typ drygt en decimeter hög o kanske 8 cm på bredden)!
Dock känns den liksom lite blek tycker jag. Jag borde ha använt mer målarfärg!



Nästa års almanacka, alltså ÅRETS almanacka(köptes typ i höstas nån gång) blev en ÄNNU större utmaning för mig!
Den va nämligen ÄNNU mindre än förra årets!! Eftersom jag insett att jag skrev så pass lite(för det mesta) i den så tänkte jag att den här gången räcker dä men en liten! (Den förra va ju ganska liten till ytan men den va fett TJOCK! Varje sida va bara EN DAG liksom!)
Så denna gång köpte jag en almanacka där ett uppslag va en hel vecka! Den va också smalare på höjden så det var SKITSVÅRT att pressa in allt ja ville ha(ALLT skulle ju såklart inte gått i vilket fall, men så mkt som möjligt!)!
Dock blev denna framsida mer inriktad på MINA verk än den förra!

Almanacka år 2010/2011

Det jag inkluderade i DETTA års almanacksframsida blev:


"Skog och natur"- Samma anledning som på den förra: Jag älskar skogen! Fast i denna bild ville jag även lyfta fram "mystiken" o "visheten" i skogen lite mer!


Egen karaktär: "Hjortvarelse"- En karaktär utan historia än så länge. Hornen växer i samklang med naturen: de växer ut på våren o slår ut i blom som under sommaren blir ett stort lövverk som sedan vissnar under hösten.
Sen till vintern drar de sig bakåt mot ryggen och ett gammalt hornpar vid ryggslutet går då av, och nästa år växer ett nytt par ut osv.


Egen karaktär: "Liten grå varelse"- En karaktär som är en av dem som jag ä mest inne på just nu! Dock vill jag inte avslöja hans historia än, utan det kommer senare!


"Siluett av flicka"- Eftersom kläder och accessoarer är en väldigt stor passion hos mig så ville jag även ta med nånting som kunde representera detta och det fick bli en flicka i en söt klänning med volanger och puffärmar, o en hatt och paraply! Jag syr ju även en del själv och gör också minihattar som jag säljer på "Uppcon"!


"SILVER FANG"- Ja ville ABSOLUT ha mä Silver Fang igen för dä ä liksom bland dä bästa som någonsin gjorts! Dock tog jag den här gången ingen random hund bara, utan nu fick dä bli "RIKI"!
Det va helt SJUUUUKT svårt att välja karaktär för ja älskar typ ALLA!! Så att jag tillslut valde just Riki berodde faktiskt främst på att hans färger passade bäst in med resten av bilden!


"MUSIK OCH BAMBI"- Jag tog med texten "Love is a Song" som fick representera "Bambi"(det är typ huvudlåten) och därmed Disneys klssiker och även musik i allmänhet (för vem älskar inte musik!)!


"FÄRGFLIMMER O DETALJER"- Jag älskar färg! O om nån frågar vilken färg som ä min favorit så ä dä väääldigt svårt att ge ett svar för ja älskar de flesta! xD Så därför tog ja med lite allmänt färgflimmer i bakgrunden av "Love is a Song"!
Sen ä dä även en rosett i nedre högra hörnet, o den ä väl där mest för att ja tyckte det saknades nån detalj typ, men den har ingen speciell innebörd. Men det ä ju också lite typiskt mig för i väldigt mycket jag gör så blir det ofta så, att jag hittar på elr/och lägger till massa grejs utan nån direkt anledning elr förklaring!



Jag är väldigt nöjd med resultatet av den här almanackan! Till skillnad från den förra är HELA denna bild gjord med målarfärg(akvarell) vilket ger ett mycket färgstarkare intryck! Till min förtjusning upptäckte jag också att det även går att göra en egen BAKSIDA till denna! Så det hoppas jag på att hinna mä innan jag måste skaffa en ny! xD


Nej, nu ska ja allt gå ut o ta mig en uppfriskande skogspromenad i vintervädret! Jag kan VERKLIGEN rekommendera skogspromenader nu för det ä så SJUUUUUUKT vackert mä all snö o frost! Dä ä som att kliva in i en hel fantasivärld!!


Adjö och god jul på er alla!<3


//F0NFE


Vattenfärg!<3

7/12-10

Jag liksom "återupptäckte" vattenfärg under mina år på estet! Det är så enkelt o går snabbt att plocka fram o ta bort!
Jag målar gärna med vattenfärg när jag känner att ja vill
måla nåt enkelt och inte bry mig så jättemycket om resultatet, och jag tror det är viktigt att göra det med jämna mellanrum(dock har ja inte varit så duktig på dä på sista tiden ^^'')  för annars får man lätt alldeles för höga krav på sig själv(som jag xD) om man bara riktar in sig på superseriösa bilder som (enligt en själv) "MÅSTE" bli perfekta för annars suger man typ! 
Så att då o då bara kladda lite o bara leka med färgen kan ja verkligen rekommendera!

Vattenfärg

Den här bilden gjorde ja en kväll när ja va ensam hemma(familjen va på landet)!
Den ä i vattenfärg och trots att den
ä rätt simpel så ä ja riktig nöjd^^ Jag älskar kjoldelen på klänningen!
Jag älskar att rita och måla den här karaktären, men tyvärr har hon varken nån ordentlig historia elr personlighet så hon är har blivit ett av mina projekt som ligger på is så att säga^^

//F0NFE

SKOGSPROMENADER= Näring för själen<3<3<3

7/12-10

skogsfoto

Jag gillar att promenera och ÄLSKAR att promenera i SKOGEN! Och det gäller ALLA årstider!
Under sommaren ä dä varmt, grönskande o barfotavänligt(ja, jag går ofta barfota i skogen). Under hösten ä dä vackert mä alla höstfärger o dä ä liksom lite "mystik" i luften. Under vintern(om det ä snö) ä dä minst lika vackert som soliga sommardagar med all snö o is som ligger som vit kristyr över allt och under våren får man så mycket ny energi av att se alla små knoppar, blad o vårblommor sticka fram!
Så vilken tid på året dä än ä så är det alltid vackert i skogen!


Som många redan vet så målar/ritar jag i princip aldrig stads-och husmiljöer, utan när jag gör en ordentlig bakgrund så är det nästan alltid natur, både för att jag tycker det är enklast(även om det inte ä helt lätt alltid) men även för att jag älskar att det så mycket mer än städer och jag tycker att det oftast är vackrare!

Dock har städer också en charm på sitt sätt, men det är nog inte riktigt "My cup of tea" som man säger^^

Skogsbild i blyerts

Dock ä ja inte alls speciellt förtjust i att rita/måla bara landskapsbilder utan något "liv" i sig, asså typ djur o sånt.
Men våren 2009 fick jag nog nåt sorts ryck för då gjorde jag den här bilden medans vi satt och fikade(min familj fikar varje dag).


Naturbild i olja

Ytterligare några månader senare gjorde jag en annan naturbild, men den hade liksom den i blyerts ingen direkt mening. Den här gjorde jag bara för att öva mig på att måla mä oljefärg som jag aldrig målat med tidigare, och jag behövde lära mig detta till mitt Disneyprojekt jag gjorde i trean.

O liksom, visst, den de blev väl ganska bra, men just för att de inte har något liv i sig(dock har den i olja en ganska utstickande blomma) tycker jag de ä rätt tråkiga.
Ja säger dock inte att landkapsbilder ALLTID måste vara tråkiga bara för att de inte innehåller djur, utan det kan bli SJUKT UNDERBARA bilder! (Men ja ä inte så bra på dä själv)

Den största inspirationen till naturbilder får jag bland annat från en av mina absoluta favoritfilmer: "BAMBI"!
Bakgrunderna är så underbara att man tappar andan!!
Här ä några exempel:


Bambi bakgrund

Bambi bakgrund

Bambi bakgrund

Bambi bakgrund

Bambi bakgrund

Bambi bakgrund

Asså de ä ju bara SÅÅÅÅÅÅÅ UNDERBARA!!! <3<3<3<3<3<3<3 I AM SPEECHLESS!!!

//F0NFE


SMYCKEN!!<3<3

1/12-10
Smycken!

Vem älskar inte smycken och accessoarer!!?? XX33 Man KAN liksom inte ha för mycket!!
O att GÖRA egna smycken dä kan bli RIKTIGT najs och ä väldigt roligt också!!

Jag har, precis som mä kläder, filmer, färger, bilder osv, PERIODER även inom SMYCKEN såklart!
Och eftersom jag inte alls har speciellt bra koll på exakt när alla dessa perioder(mä smycket brukar ja oftast ha väldigt många, korta och intensiva perioder, till skillnad från tex. film där ja kan va i en o samma period i minst ett år ibland) så kommer jag nog inte skriva så mkt i det här inlägget, utan det blir mest bilder mä nån kort liten text under^^



Jag började göra smycken typ under sommarlovet innan 9:an gissar jag på, så jag börjar mä de äldsta smyckena o arbetar mig framåt i hyfsad kronologisk ordning(men exakt blir dä knappast för jag kommer seriöst inte ALLS ihåg exakt när ja varit i alla dessa små perioder)! XD

Och som vanligt så måste ja förvarna om den mindre vackra kvalitén på de flesta bilder! xD

DECORA! Färg, färg, färg!!

DECORA!!
När jag gjorde de första smyckena ville ja bara ha det så färgglatt som möjligt och pärlorna va ofta trädda lite huller om buller utan någon specifik ordning! ^^
Dock eftersom jag inte varit på decora-humör under senaste 3 åren typ så har ja haft sönder de allra flesta av dessa smycken, så de här ä den enda som ä kvar^^''

Simplicity

Stenarmband

Brunt, lila, inslag av starkare färger

SIMPLICITY!!
Efter decoran blev jag lite mer dragen till dovare färger o mer enfärgat. Jag började även "återupptäcka" färgen lila(jag tyckte rätt illa om lila en period)!
Senare i denna period började jag åter ta tillbaka lite starkare färger som tex de prickiga pärlorna(som jag målat själv, de va träfärgade när ja köpte dem) på det långa halsbandet och blandade lite mer olika sorts pärlor i samma smycke^^

Lolita typ^^

blandat allt möjligt

Beigegula färger^^

Blått

Blandat!

ALLT MÖJLIGT!
Här hade vi lite blandat smått o gott som jag inte riktigt kommer ihåg när ja gjorde!^^ Dä ä allt från flera år gamla grejer till något enstaka jag gjorde för bara nån månad sen typ^^

 Studentarmband!

STUDENTSMYCKEN!
Såklart gjorde jag mina egna smycken också till STUDENTEN! Jag gjorde ett halsband också men dä hade ja sönder sen för dä bläv inte så bra^^''
Eftersom färgen för Estet ä lila så valde ja att göra smyckena i lila, vitt och guld!
På metallskylten på det vita armbandet står det "Expectations"!


Fantasy, Alice i Underlandet, balen!

SAGOPERIODEN!
Under en längre tid va ja på rena rama sagohumöret! Eftersom Tim Burton's Alice in Wonderland snart skulle komma på bio så va ja på ett enorm fantasy/Alice i Underlandet-humör!!
Jag skulle också snart sätta igång mä min Balklänning som också inspirerades av Alice i Underlandet(och även Pirater!) så jag gjorde också ett armband inspirerat av Alice i Underlandet(det silvriga längst ner i bilden)!
Och bara på kul kan ja också nämna att tyget dessa armband ligger på är det tyg jag sydde balklänningen i(den kommer jag skriva mer om i ett separat inlägg)!

//F0NFE


ARTIST BOOK!

1/12-10

                 Ex. på random Artist Book

I 2:an hade vi i uppgift att göra en så kallad "Artist Book". Enkelt uttryckt gör man ett konstverk där man utgår från en bok! Ett exempel ä i bilden ovan(som inte ä gjord av mig!) men de kan se ut precis hur som helst faktiskt XDXDXD



Boken jag valde att göra artist book av (vi fick välja på några som va utrensade ur biblioteket o skulle slängas) hette "Huggo Vampyrpojken och Sanningens Kyss".
Dock, efter att jag läst den så insåg jag att jag inte under NÅGRA omständigheter ville förstöra denna härliga bok! Dä hade ju varit annorlunda om den redan va trasig, elr allmänt tråkig att läsa, men dä va absolut INGET fel på den!
Den var väldigt fint tecknad, roligt skriven, söt historia och boken va i mycket FINT skick!!
Så jag ansåg att dä va REN IDIOTI att ta sönder en så bra bok, så jag valde att istället göra ett collage som skildrade karaktärens resa i boken.

Men av någon anledning va ja sjukt mycket segare än vanligt(ja jobbar ju så in i norden LÅNGSAMT!! >.<) trots att jag visste precis vad jag skulle göra och hur jag skulle göra.



Men dä enda som bläv gjort va faktiskt lite planering, målat lite på collaget och en bild på "Sockerskorpan"(en kvinna Huggo bläv kär i)!
Jag ä dock fortfarande mycket nöjd mä bilden, för den ser mycket mer realistisk ut än vad jag vanligtvis gör, särskilt när dä kommer till människor! Jag ä inte specielt förtjust i att rita realistiska människor, dä brukar inte bli så bra, men nu va ja ju tvungen! XDXD



 Sen när vi allteftersom fick nya uppgifter så trodde jag hela den här "ArtistBook-grejen" skulle ligga bakom mig och att läraren skulle glömt att ja inte gjort klart den, men chi fick ja!
Under vårterminen i 3:AN tog hon upp att "ja du har ju inte gjort klart din Artist Book, det måste du göra innan ni tar studenten" o ja ba NOOOOOOOOOO.......... Jag hade totalt lagt dä bakom mig så att behöva riva upp dä igen kändes riktigt surt, vilket jag tror syns i resultatet...



Jag skäms nästan för att säga dä, men för att fylla ut tomrummen i collaget o göra det lite intressantare så tog ja till den, i brist på tid o fantasi, failade lösningen: BLOD.
Visst, eftersom huvudkaraktären va en vampyr så va jag väl inte helt fel ute, men dä blev bara ingen bra lösning tycker jag.
Jag älskade idén till collaget men inte resultatet =/ Det gör inte riktigt boken rättvisa!

I högstadiet främst(även låg-o mellanstadiet, men främst högstadiet) gjorde jag ofta bilder mä en hel del blod som av många uppfattades som hemskt och groteskt, och jag höll mä om att jag tyckte dä va groteskt men det var något jag gillade.
Efter den här perioden under högstadiet insåg jag dock att en bild behöver varken bli grotesk, hemsk eller psykopatisk hur mkt blod den än innehåller, vilket jag har upptäckt att flera i min ålder inte riktigt verkat inse^^''
Så att ta till något som blod för att göra bilden mer intressant kändes lite fail, för så gjorde ja typ för några år sen o det kändes lite för passé nu^^'' Jag borde kommit på något bättre.
Men nu gled ja visst iväg på ett sidospår här! Dock va dä intressant så jag tar nog upp det här ämnet igen i ett separat inlägg!

Glad vinter på er!<3

//F0NFE

RSS 2.0