Städning i Disney-hyllan

I början av lovet passade jag också på att städa och göra om lite i min Disneyhylla, något som sker med jämna mellanrum eftersom den ständigt växer.
Såhär såg det ut innan städningeninnan
Det första jag fick göra blev ju att (försiktigt!!) ta ut och damma alla saker som jag sedan placerade på min säng som står bredvid hyllan.
 städning pågår Under tiden fick hyllan stå tom och när jag försäkrat mig om att alla sakerna stod stadigt på sängen så dammade jag även hyllan som, utom på dammet, såg väldigt tom ut.
tom hylla När jag dammat klart så var det bara att placera ut alla saker igen fast på ett annat vis för att få plats med så mycket som möjligt.
Dock kommer jag troligtvis få göra om det övre hyllplanet väldigt snart eftersom DVD:erna precis gick att pressa in bredvid böckerna och jag kommer snart köpa fler (Oliver och Gänget som kom ut i somras och Aladdin och Fantasia som kommer i slutet av vintern. Även en ny utgåva av Dumbo kommer komma, men eftersom jag redan har den tidigare utgåvan kommer jag troligtvis inte köpa den)
Såhär blev resultatet

städat


Bild nr. 5: Perdita

För ett tag sedan räknade jag ut att om jag under höstlovet målade klart tre Disneybilder (sådana som är helt avmålade med rutsystem) så skulle jag vara ifatt min plan på bildfronten.
jag målade klart två stycken och började på en tredje så jag hann inte riktigt men det blen en del gjort i alla fall.

Den första tavlan att bli klar var en bild på Perdita (från Pongo och de 101 dalmatinerna) som är gjord helt i akryl.
Den påbörjades redan för över en månad sen, i ungefär samma veva som jag jobbade på den svartvita närbilden på Odjuret.
Jag valde bilden eftersom den verkade relativt enkel att göra i jämförelse med flera av de tidigare. Perdita var i närbild och till skillnad från bild nr. 4 så hade hon inte alls speciellt många detaljer över sig.
Skissen gjordes relativt snabbt och strax därefter så började jag fylla i hennes konturer med svart och sedan målade jag henne vit (vilket tog sin tid eftersom jag var tvungen att måla många lager för att täcka rutsystemet och jämna till och täcka delar av konturerna).
ofärdig perdita Sen tog det några veckor innan jag fortsatte på bilden vilket blev under höstlovet.
Jag upptäckte då att hon inte var helt vit, utan väldigt,väldigt ljusgrå. Så jag fick måla om henne. Att jag upptäckte att hon var ljusgrå berodde på att jag fick se att kroppen var något mörkare än ögonen, som då var helt vita.

Dock när jag skulle börja måla bakgrunden så ändrade jag mig. Bilden jag tittade på var alltför otydlig så det var omöjligt att se exakt hur bakgrunden såg ut. jag visste att det var ett buskage (det syntes ju bra i datorn, men vår skrivare är inte så bra) men det var väldigt mycket detaljer och nyanser som flöt ihop att det var omöjligt att få till en så pass bra bild som jag ville.
Då gjorde jag helt enkelt så att jag, dels för att spara tid och dels för att göra det enklare för mig själv, gjorde en egen bakgrund. Jag vet att jag bestämde att alla sådana här bilder ska vara helt avmålade, så därför gjorde jag om den på så sätt att den skulle behålla så mycket av originalets och filmens känsla som möjligt.
Jag använde samma färger som det skulle vara i den riktiga bakgrunden. Sedan kom jag på att man i filmen får se ett foto på Pongo och Perdita och deras valpar som hänger på en vägg. Jag bestämde då att jag skulle göra en randig tapet i bakgrunden för att de skulle bli lite samma känsla som "familjeporträttet" i filmen.
om jag hinner så ska jag göra en likadan tavla fast med Pongo istället.
ofärdig perdita igen
Trots att jag ändrade bakgrunden så är jag nöjd med bilden. Den har hittills varit den enklaste utav de avmålade bilderna (troligtvis pga bakgrunden) vilket har varit väldigt skönt. Alla har hittills haft flera saker som varit extra svåra som till exempel färg, form, bakgrund och detaljer. Den här bilden hade inget som var speciellt svårt, det var relativt enkla former och inga komplicerade färger. Det svåraste var nog att besluta huruvida jag skulle göra bakgrunden utifrån en egen idé eller om jag endå skulle försöka måla av den som originalet.
färdig perdita


RSS 2.0