Inför Utställningen!

13/4-10 Under påsklovet så jobbade jag främst med att färdigställa så mycket som möjligt av utställningen. Alla klassiker blev klara och insatta i ramar, jag hann börja på dokumentationsdelen, planera hur tavlorna ska hänga på väggarna, måla klart ett par bilder och ramar och även påbörja och nästan avsluta delen med ordförklaringar.
Något oväntat som lett till en hel till omkastningar bland tavlornas placering över väggarna var att 80-och 90-talet tog mycket större plats än jag väntat mig. Hur jag än försökte så skulle jag bli tvungen att typ trotsa fysikens alla lagar för att båda årtiondena skulle få plats på samma vägg som det tidigare var planerat.
Jag blev då tvungen att låta 80-talet och 90-talet få separata väggar. Det betydde att 90-talet fick flytta fram en vägg- dokumentationsväggen. Jag blev då tvungen att även flytta på dokumentationen eftersom de båda omöjligt kunde få plats. Jag tänkte då att dokumentationen skulle få plats på första väggen, men ordförklaringarna och 30-talet. Det har jag dock förstått mer och mer att det inte heller kommer gå, det kommer bli alldeles för ihoppressat.
Så som det ser ut nu så kommer dokumentationen sitta på utsidan, alldeles vid ingången. Då blir dä liksom lite som att man ser lite mitt rabete och mina reflektioner för att sedan när man går in se resultatet av mitt jobb.
Jag har fortfarande kvar en hel del saker att göra. Det är inga stora saker kvar (föruton att bygga utställningen då), utan flera småsaker. Jag måste göra skyltar med klassikernas namn som jag ska sätt ovanför respektive klassikers ramar. jag måste också avsluta dokumentationen och ordförklaringarna och imorrn ska vi köra ner alla ramar till skolan och lämna dessa i bildsalen.
Jag tror inte att allt hinner bli klart t o m imorrn men jag hoppas allt är klart till torsdag när jag bygger allt.
Dock ett par grejer kommer jag inte sätta upp förrän fredag, till exempel en stor banderoll med "Aristocats".

Jag har även fått svar från Anders Öjebo. Han bad om ursäkt för att han tagit sån tid på sig att svara, men han hade haft mycket att göra eftersom han nyss flyttat, så att han ändå tagit sig tid att svara på mitt brev betydde väldigt mycket för mig.
Han gick med på att svara på frågorna så jag skickade dessa (9 st) i torsdags, men jag har ännu inte fått svar så det känns väldigt osäkert om jag kommer hinna få med intervjun i utställningen i alla fall, vilket känns väldigt synd. Men jag förstår ju att han måste ha väldigt mycket att göra som är viktigare, så jag får bara hoppas på det bästa. Jag är i alla fall glad att jag fick svar.

Något som jag irriterar mig starkt på inför utställningen är att jag inte är det minsta taggad. Jag känner mig väldigt otaggad och antiDisney. Jag tror att det till viss del har att göra med att jag är så trött och less av stress och jobb men också på grund av att det var UppCon i helgen vilket alltid leder till att jag blir på mer anime/japan/konvent/manga-hysteri-humör. Vilket kommer väldigt olägligt.
Men jag hoppas att jag hinner bli lite mer peppad, för det känns ju väldigt synd om jag känner mig antiDisney även under utställningen när jag liksom verkligen längtat och sett fram emot den ända sen ettan.

RSS 2.0