Utställningen!

3/5-10
Nu är allt äntligen över! Som ett avslut tänkte jag lägga upp bilder från utställningen(dock kommer jag inte lägga upp allt som fanns där för det är sent och jag är väldigt trött nu..)!
Jag kan också nämna att LokalTv var där och filmade så förhoppningsvis har fler än de som såg utställningen på plats nu fått ta del av den^^

På utsidan hängde den stora banderollen med Aristocats
banderoll

Väggarna var så fiffiga att de gick att öppna, så jag hade CD-spelaren i den mittersta väggen så utställningen även omgavs utav musik från Disneyklassikerna.
sdd

Jag är väldigt nöjd med att jag placerade väggarna som ett rum så det verkligen ingav en känsla av att gå in i en värld av Disneys klassiker^^
rum

Jag delade in väggarna i årtionden så man började vid "30-talsväggen" där Snövit fanns. Fast innan man kom till den första klassikern så hade jag satt upp ordförklaringar(utställningen inefattade en del ord som många nog inte kan) där jag förklarade bland annat begreppen "Animation och Celler", "Storyboard", "Dubb och omdubb" och "Flerplansanimation".
saoö

"SNÖVIT OCH DE SJU DVÄRGARNA"

fdfd

DSDFSFDS

Och en av de avmålade tavlorna med rutsystem som jag gjorde i höstas^^ Dock är det en massa ljusfläckar på den eftersom lamporna reflekterades i glaset så det är en hel del vita fläckar på nästan alla tavlorna som inte är där egentligen så att säga^^''
ddfsdfs

Och så har vi 40-talet!

PINOCCHIO

Jag trodde från början inte att jag skulle göra någon bild till Pinocchio men sen gjorde jag en på min favoritkaraktär, Redlige John^^

FDF

FANTASIA

Jag hade många idéer till tavlor jag ville göra till Fantasia men till sist blev det bara bilden med krokodilerna som är gjord i akryl och med hjälp av rutsystem och bilden i det nedre högra hörnet som är en bild där jag ritade av olika skisser och satte ihop dem till en bild och färglade.
DFGDF

DUMBO

Dumbo jobbade jag inte så mycket med, men eftersom han var relativt enkel att rita så gjorde jag två bilder, varav den ena är i vattenfärg och den andra i blyerts.
dsds

BAMBI

Eftersom Bambi är en av mina största favoritklassiker så jobbade jag mest med den och jag målade också flest bilder till den^^

Den stora bilden på Bambis mamma är en av de allra första Disneybilderna jag målade av med rutsystem.
sdsd

dsds

Den stora bilden på Bambis pappa var en av de bilderna som var allra viktigast för mig att den blev bra(den är gjord med rutsystem i akryl och olja), eftersom den utspelar sig under min favoritscen i Bambi och den är också en av mina favoritbilder bland alla klassikerna och den är också speciell för att han har en annan färgteckning på den bilden än vad han har i resten av filmen.
En annan bild jag gjorde till den här tavlan är också en liten bild i nedre kanten till höger och det är en egen tolkning av min favoritscen "gallop of the stags".
ee

Jag ville också uppmärksamma karaktären "Ronno". Han är bara med cirka nån minut men jag fastnade för honom så jag målade av en bild med rutsystem(det var också den första bakgrunden, och en av de första gångerna överhuvudtaget, jag målade med oljefärg) och så gjorde jag även en egen tolkning utifrån boken.

sdsdffsd

Den här tavlan på Bambi som vuxen var nog en av de avmålade tavlor som tog längst tid att göra. Bakgrunden är i oljefärg och Bambi är gjord i akryl.
sdsdf

50-talet

ASKUNGEN

dsfsd

ALICE I UNDERLANDET

Alice i Underlandet var en av de kalssiker jag gjorde flest bilder till. Bilden på Cheshire Cat var den första avmålade bilden med rutsystem som offentligt gjordes till projektet och även övningsbilderna på Alice i det nedre vänstra hörnet och bilden i nedre högra hörnet är gjorda av mig.
dsfsfd


Den här bilden på Alice var en av de allra sista bilderna osm gjordes innan utställningen. Bilden jag målade av var bara en ofärglagd bild på Alice i den här posen så färg och bakgrund fick jag fixa själv så att säga.
sddfs

dsfsd

PETER PAN

Den första bilden jag gjorde på Peter Pan var en siluett(nedre högra hörnet) och det var inte förrän ungefär ett och ett halvt år senare som jag vågade mig på att försöka rita honom igen (maken till svår karaktär att rita är svår att finna) så då gjorde jag två bilder som blev helt okej(det övre vänstra hörnet). Tingeling hade jag tänkt göra flera bilder med men det blev till sist bara en(övre högra hörnet).
fgf

fd

Jag gjorde även en egen tolkning av Peter Pan.
sdff

TÖRNROSA

fg

Den här bilden var den enda jag målade till Törnrosa.
hjkj

60-talet

Pongo och de 101 Dalmatinerna

Den här bilden på Pongo hade jag från början tänkt göra med rutsystem, men jag ändrade mig sedan och resultatet blev helt okej endå.

fdsfg

Den här ramen var nog en av de få där jag faktiskt målat alla bilderna i. Perdita är dock gjord med rutsystem.

fgf

DJUNGELBOKEN
Jag trodde inte jag skulle måla många bilder till Djungelboken men jag gjorde både en bild på Shere Kahn och "Flickan".
GF

Jag gjorde även en bild på Kaa som faktiskt påbörjades redan i ettan men sen orkade jag inte göra klart den förrän ett par veckor innan utställningen.
fdgfg

70-talet

ARISTOCATS

Även i den här ramen är båda bilderna gjorda av mig, varav den övre är gjord med rutsystem.

fdgf

ROBIN HOOD

Den här bilden var de flestas favorit. Många trodde det var en utskrift(många bilder var ju utskrifter för jag skulle knappast hunnit måla alla bilder jag ville ha) och blev förvånade över att jag målat den, även om jag anv'nt rutsystem.
dfdf

MICKE OCH MOLLE
Jag ville redan i ett tidigt stadium måla en hel del bilder till Micke och Molle men sen räckte tiden inte till och jag hann tyvärr inte med en enda.
fdfd

MÄSTERDETEKTIVEN BASIL MUS

Den här bilden på Råttigan var en av de sista bilderna som gjordes med rutsystem.

fdfg

OLIVER OCH GÄNGET

Jag planerade att göra fler bilder till den här klassiker från början men till slut blev det bara en egen tolkning av Dodger.
EFSE

DEN LILLA SJÖJUNGFRUN

Den här bilden är den första jag gjorde på Ariel. Jag trodde det skulle gå åt skogen efetrsom jag inte hade rutsystem men den blev riktigt bra^^

sccs

Andra gången jag försökte rita henne gick det dock sämre..

dffd

Jag gjorde även en egen tolkning av henne och den blev riktigt bra.
nnhn

Konceptbilder till den version av Den lilla sjöjungfrun man tänkte göra under 40-talet.

trt

90-talet

SKÖNHETEN OCH ODJURET

Skönheten och Odjuret är en av mina största favoritklassiker men jag hann tyvärr bara göra två bilder. Den ena är en blyertsbild jag gjorde med rutsystem och den andra är en akvarellbild som jag blev väldigt nöjd med eftersom jag 1) aldrig målat med akvarell förut och 2) bilden jag ritade av vara bara en liten, otydlig och ofärglagd skiss.

drfgdg

Här är en tydligare bild av bilden jag gjorde i akvarell.
gfhghf


LEJONKUNGEN, RINGAREN I NOTRE DAME, POCAHONTAS OCH ALADDIN(Även Mulan var med på 90-talsväggen men jag glömde ta kort på den, liksom Svärdet i Stenen från 60-talet)

vfvg

Sen hade jag även en "Dokumentationsvägg" där jag skrivit en del egna tankar och reflektioner, typ vad projektet handlade om, att jag sytt Alice-klänningen själv, mina favoritröstskådespelare och foton på min Disneysamling mm(från början skulle jag ju även haft med saker som kasetter, VHS:er, DVD:er, böcker, prylar osv. men det blev inte så eftersom jag inte kom på något sätt att skydda dem från eventuell skadegörelse).
Men jag tänker inte lägga upp bilder från den väggen, främst för att större delen av bilderna(eller liknande bilder) och reflektionerna finns redan upplagda i bloggen.

jiji
Istället tänker jag skriva upp några små korta roliga fakta om projektet:

-Jag skrev cirka 200 A4:sidor med fakta för hand(ja, det är de papprena som är på bilden ovan) under projektet(sen skulle jag välja ut det viktigaste och reknskriva den)
- dessa handskrivna sidor vägde ungefär 1 kilo
- Ungefär 70 av bilderna i utställningen var gjorda av mig
- jag räknade minuter och timmar över hur lång tid tavlan med Bambi som vuxen tog att rita: det blev drygt 16 timmar totalt.
-Om man kopierar min blogg d(är jag fört loggbok över projektet) i Microsoft Office Word blir den cirka 92 sidor lång.

Övriga bilder från utställningen:

fghf

dfdf

gffgh

vgfg

dsdsf


RSS 2.0