Utställning på Ica!

Puuuuh! Äntligen kan man andas ut!
För ungefär ett år sedan tog jag kontakt med vår lokala Icabutik för att höra efter hur det funkade med deras "galleri" de brukar ha ovanpå frysdiskarna i butiken. Varje månad är det en ny konstutövare som ställer ut och det är oftast foton eller målningar men kan vara andra typer utav handarbeten också.
jag trodde det bara var "erkända" och mer "välkända" personer som fick ställa ut först men det visade sig att vem som helst fick ställa ut så jag ställde mig i kön vars väntetid var cirka ett år.
 
(Månades utställare brukar också ha en liten presentationstext om sig själv och utställningen, och just nu är det undertecknad som presenteras! Yey!)
 
Nu är det äntligen augusti och min tur att ställa ut! Jag bestämde mig inte för vad jag ville ha för tema till utställningen förrän runt julen 2013, men kruxet var nu att jag var tvungen att prioritera arbetsproverna till Konstfack så utställningen fick vänta.
När jag var klar med arbetsproverna(i mars ungefär) fick jag i uppdrag att göra ett par tröjtryck till lokala skolorkestrar.
När jag avslutat det åtagandet behövde jag sätta igång med arbetsprover till nästa skola, Nyckelviksskolan. Och det var inte förrän de arbetsproverna var klara som jag kunde fokusera på min utställning på allvar och nu började det bli bråttom!
Jag hann göra tre målningar innan jag åkte bort på min enda semestervecka för sommaren och när jag kom hem var det endast TRE veckor kvar till deadline. Oh dear...
 
(Ber om ursäkt för att bilden är felvänd, den vill inte vara vågrätt av någon anledning...)
 
Jahapp, det var ju bara sätta igång och rita och måla för allt vad tygeln höll! Nu under sommaren är det ju dessutom högsäsong för Åbergs Museum där jag jobbar, så utöver de nio målningar som var kvar utav de tolv jag planerat jobbade jag ju nästa varje dag! Tiden. Räcker. Inte. Till. 
Men jag presterar bäst när jag är under press och det är då jag har som mest självdisciplin, så nu har jag spenderat de senaste veckorna(egentligen månaderna om man räknar alla vågor utav arbetsprover sedan i december) genom att "Jobba, måla, sova, jobba, måla, sova..."osv.
Tyvärr så var detta lite för stor press för att min prestation skulle bli så bra som jag vet att den kunde blivit, så det är väldigt mycket jag önskar jag hunnit göra bättre eller annorlunda men samtidigt är jag galet nöjd med att jag klarade av att ändå göra tolv tavlor som jag förutsatt mig(den sista blev klar igår runt 23:00 xD) och då också målat så mycket som jag inte gjort tidigare och som jag har väldigt svårt för(ex. innomhusmiljö, stadsmiljö, starka ljuskällor mm.)!
 

Jag får ofta frågor om hur lång tid det tar att göra en målning. Svaret är naturligtvis varierande beroende på vad det är jag målat och hur noggrann jag varit, men generellt kan man säga att en målning tar 10-30 timmar från att man börjar skissa till sista penseldraget och det gäller även tavlorna i utställningen.
 
Dock får man inte glömma att då har jag INTE räknat med all tid för research om mytologiska väsen(som utställningen handlar om) jag gjort, all tid jag lagt på att hitta bilder på passande stadsmiljöer och all tid det tagit att gå ut och fota i skogen för att få referensbilder! Det är alltid väldigt mycket arbete man gör som aldrig syns i slutprodukten tyvärr.
 
Det här är några utav säkert ett par hundra bilder jag tagit och använt som inspiration till utställningen:
 
 
 
 
 
 
Jag kommer göra minst ett till inlägg om utställningen där jag berättar mer om själva bilderna och hur jag tänkt kring dem osv. men nu kände jag att jag bara ville göra ett inlägg med lite "runtomkring-grejs" så kommer jag nog ha lättare att verkligen lägga fokus på själva målningarna sen!
Men nu känner jag att jag gjort mig ytterst välförtjänt utav Malins brownie-cheescake och en riktigt bra film! Gonatt, gonatt, gonatt!<3
 
//F0NFE 

RSS 2.0