"Årtiondehäften"

15/6-09 Måndag

Jag började på mina så kallade "Årtiondehäften". Det är häften (varje häfte är ett årtionde)där jag skriver i vad jag har och hur mycket jag har (både egengjorda och köpta saker) för varje klassiker. Det gör det lättare att se vilka årtionden (i utställningen så ska de ju vara uppdelade i årtionden) jag behöver jobba ifatt med och vilka jag kan ta det lite lugnare med.
I häftena ska jag även skriva i vilka låtar från respekrive film (dock har jag inte musik från alla filmer så en del kommer inte kunna vara med) jag ska ha under utställningen.

När jag skrev skissen till det här inlägget (i somras alltså) så hade jag precis gjort häften till 30-och 50-talet, men nyligen gjorde jag även häftena till 40-och 60-talet.

Nu i efterhand har jag funderat på att göra en förenklad sammanfattning av allt jag har från varje årtionde på dessa häftens baksidor för att jag inte ska behöva bläddra igenom och leta och räkna efter varje gång jag undrar vad och hur mycket jag har.

Dock är jag väldigt osäker på hur mycket jag har av övningsbilder (enkla bilder oftast endast karaktärer utan bakgrund) och skisser eftersom de flesta av dessa bilder sitter i gamla skissblock. Men när jag får tid (till helgen eventuellt) så ska jag nog ta mig igenom dem och sätta lappar på skissblocken hur många och vilka bilder som finns i varje block.
De noggranna bilderna är lättare att hålla koll på eftersom de antingen sitter på min vägg eller är nedlaggna i en mapp.


1: Rutsystem

13/6-09 (Lördag)

Jag gjorde rutsystem på några bilder jag planerar att måla av.

Det är svårt att veta vilka bilder jag ska välja ut. Man måste verkligen tänka efter vilka bilder som känns viktiga, varför de är viktiga och om jag faktiskt kommer klara av eller orka måla av dom så pass exakt som jag vill ha det. Det är alltid jobbigare och tar längre tid än vad man tänker sig.

I början (typ i ettan och tvåan) så tänkte jag att jag skulle måla av nästan varje bild jag hade känns det som nu i efterhand. Men jag har fått sålla bort väldigt mycket och tänka lite mer realistiskt över hur många jag faktiskt har tid till.
Vissa har jag också fått välja bort av anledningen att de helt enkelt känns för komplicerade, och om jag sätter ribban alltför högt ang. kvalitén på sådana bilder (vilket jag säkerligen skulle göra eftersom jag är lite av en perfektionist) så tror jag att risken är mycket större att jag tappar motivation vilket jag inte vill riskera.



1:A STORA BAKSLAGET!!

Sen jag blev Disneyintresserad har jag letat väldigt intensivt efter bra sidor med fina disneybilder. Jag har hittat många med flera fina bilder men det är väldigt svårt att hitta de bilder man vill ha, med bra storlek och fin kvalité.
Sen hittade jag en OTROLIGT bra sida! Det var ingen Disneysida utan en sida som specialiserat sig på Screenshots och Frames från filmer, främst tecknat.
De hade väldigt många bilder från varje klassiker och vad viktigare var: nästan alla bilder var i DVD-kvalitét!!
Jag gick såklart direkt på Bambi (eftersom den är min favorit så är det den jag jobbat mest med) och sparade nästan alla bilder. Senare sparade jag även en del bilder från lite fler klassiker, men inte specielt många eftersom jag tänkte att det var synd att de skulle ligga och ta en massa plats i datorn när dom fanns på den där sidan.
När jag senare (för bara några veckor sen) skulle gå in på sidan för att på allvar kolla igenom och spara alla bilder jag tänkt måla av, ha som inspriration och träna mig på att rita av karaktärerna ifrån osv. så har sidan STÄNGT NER!!

Det var verkligen ett enormt bakslag som dessutom gett mig en massa extraarbete, nämligen att åter hitta och fixa fram bilder i snygg kvalité jag kan måla av.
För tillfället har jag löst det genom att jobba med de klassiker där jag har bilder så jag klarar mig (jag har fina bilder till de flesta så det är inte kört liksom). Sen hade jag tänkt att printscreena bilder från dvd:erna men när jag provade det så körde det ihop sig på nytt eftersom skivorna hade värsta megakopieringsskyddet så det gick inte.
Min nuvarande nödlösning är att helt enkelt pausa dvd:erna i datorn och sen ta kort med kameran. Det tar ganska lång tid och är inte den bästa metoden men den funkar för det mesta. Dock beror det på vilket ljus det är på bilden som är uppe på skärmen också. Om det är en natt-scen så går det knappt att se vad det är eftersom det blir för mörkt och det blir reflexer i skärmen.


DISNEYPROJEKT!

Från och med nu ska jag börja skriva loggbok om mitt Disneyprojekt!
Dock kan det säkert bli lite problem eftersom jag är sämst på datorer och jag fattar fortfarande inte riktigt den här bloggen men det ska nog gå bra^^''

n00b...



Asså ja fattar fan inte hur texten funkar!! o bilden ä typ lagom stor nu men blir den större sen elr vaddå liksom????

ja fattar noll.

 Vart tog den första texten vägen nu då???? o.0

1:a inlägget

Hej hej, detta är min första blogg Fonfe är typ en get och Ryu är bög och fett sexig detta är bara en testtext så jag vet inte riktigt vad jag gör men nu ska vi se vad som händer hejhejdå.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0