Färdiga ramar

24/3-10 Som jag tidigare nämnt så skulle jag sätta in allt i ramar för att det dels skulle bli enklare att sätta upp men främst för att skydda bilderna jag gjort. Dock insåg jag snart att trots att jag har en hel hög med ramar så kommer de inte räcka om jag ska sätta in ALLT i ramar, så jag har beslutat att bara rama in de delar som innehåller bilder som jag har gjort(med ett par undantag). Dock kan de ramarna även innehålla utskrivna bilder eftersom jag inte har en chans att rita/måla så många bilder som behövs till alla klassiker.
De delarna (utskrivna bilder och en del av faktan)som inte ska sitta i ramar sätter jag fast på vanliga papper som sätts upp som de är. Bilderna och faktan på dessa papper sätts fast med tejp, vilket inte blir supersnyggt direkt, men det är så pass bråttom nu så det är verkligen en prioriteringsfråga vad jag ska lägga noggranheten på och inte. För mig är det viktigast att de delar som sitter i ramar med bilder som jag har gjort ser snyggast ut eftersom de är mer personliga och jag vill att det som jag själv gjort visas upp så bra som möjligt.

För knappt två veckor sedan så tog jag kort på det som var klart då och jag tänkte lägga upp de bilderna nu för att visa hur de kommer se ut och hur mycket som var klart när fotona togs (det har gjorts en hel del sedan dess).

30-talet.
30-talet innehåller bara Snövit och de sju Dvärgarna. Jag har ingen bild på vad som satts in i ramar, men jag kan säga att den klassikern i det närmaste är färdig så när som på en egen reflektion till tavlan på Snövit som jag målade i höstas.
Det gick åt tre ramar. En stor (större än A3) som innehåller större delen av faktan, utskrivna bilder och egna reflektioner, en liten ram(mindre än A4) med utskrivna foton på Adriana Caselotti (Snövits originalröst) och fakta om denne, plus en egen reflektion, och den sista ramen (som rymmer ett A4) innhåller endast Snövit-bilden och det är till den som jag ska skriva en egen reflektion och även(om jag hinner) skriva ut fotona jag tog under tiden när den höll på att målas.

40-talet
Det här årtiondet är ett av de som är minst klara. Jag har ännu inte tagit fakta till varken Pinocchio (som är en dubbeldisc) eller Fantasia(som jag inte har på DVD) och faktan till Bambi (också en dubbeldisc) är inte helt rebskriven ännu. Dock kommer jag förmodligen ta fakta till Pinocchio och Fantasia från IMDB (jag kollade upp vad som fanns där för ett tag sedan och det var mycket så det lär inte bli brist på mängden fakta) eftersom jag känner att jag inte har tiden till att ta fakta från en hel dubbeldisc (det brukar ta runt 3-5 timmar).
Den enda klassikern som är insatt i ram är Dumbo. Den klassikern fick plats i en ram (knappt ett A3) och sedan ska jag ha en egen reflektion och en utskriven bild vid sidan av.
Jag har även satt ihop en del till Bambi. På bilden nedan(till höger) är det en utskrift från min favoritscen i Bambi (som jag ska skriva en liten reflektion om) och en förminskad kopia av en egen tolkning jag gjort av den, fast i lite mer Tyrus Wong stil så även den ska jag skriva en kort text om.
dumbo ram

50-talet
Det är årtiondet är det enda årtiondet som jag hittills seriöst oroar mig för om det kommer att rymmas på en enda vägg. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg i bloggen så innehåller den två dubbeldiscar (Peter Pan och Törnrosa som dessutom är två av mina favoritklassiker), och Alice i Underlandet som jag jobbat ganska mycket med, och även Askungen som jag förvisso inte jobbat så mycket med men den kräver endå i princip samma plats som två A4. Sen har jag inte ens börjat jobba på Lady och Lufsen. Dock eftersom projektet är så långt gånget så kommer jag nog inte göra någon större affär av den klassikern, främst för att det är så lite tid kvar och delvis för att den inte hör till mina storfavoriter, men lite plats kommer den att ta i vilket fall.
De klassiker som jag jobbat klart med till 50-talet är Askungen och Peter Pan. Det är dock inte mycket kvar på Törnrosa och Alice i underlandet, utan det fattas två bilder som ska göras klart.
50-talet ramar

60-talet
Jag har inga bilder från det här årtiondet eftersom inget var klart när dessa foton togs, men jag kan säga att Pongo och de 101 Dalmatinerna och Svärdet i Stenen är helt klara och till Djungelboken håller jag på att måla kart den sista bilden som ska sitta med den sista faktan och sen är även den klassikern klas. Så 60-talet är snart klart.

70-talet
Det här årtiondet är det enda som hittills är helt klart (det var det dock inte när fotot togs! det finns mer material nu!), men det innehåller inte heller någon av mina favoritklassiker så jag har inte lagt så jättemycket tid på det.
aristocats ram

80-talet
80-talet är också ett av de årtiondena som är mest färdigt. Jag har ännu inga bilder(varken målade eller utskrivna) till Micke och Molle så den klassikern har jag gjort väldigt lite med än så länge. Dock är både Basil Mus, Den Lilla Sjöjungfrun och Oliver och Gänget helt klara (det var de inte när bilden togs så det finns mer material nu).
80-talet

90-talet
Det här årtiondet är också ett av de som är minst klara. Inget har blivit insatt i någon ram än, men det är också ett av de årtiondena jag kommer jobba minst med(utom Skönheten och Odjuret som är en av mina favoriter), så det kommer vara väldigt lite bilder som jag har målat.
Jag har heller ännu ej tagit fakta från Lejonkungen (som är en dubbeldisc) så jag kommer förmodligen även där ta fakta från IMDB.

Kommentarer
Postat av: Marie Palm

Hej

Du har gjort ett fantastiskt arbete. Jag tänker lite på hur de som tittar på utställningen ska kunna tillgodogöra sig all den information som du skrivit? Jag tycker att du skulle vara guide där du går runt och berättar om de olika årtiondena, vad tror du om det? Kan vi diskutera detta vidare? Superbra arbete

Marie

2010-03-26 @ 14:21:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0